Amazing after school care, my daughter have so much fun there!

Eglė Svidraitė Eglė Svidraitė
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

 Vissen vangen, studiedagenpret en een hoedjesestafette in week 20 -2023

Maandag 15 mei

Daar zijn we weer! Een nieuwe week met weer heel veel leuke dingen op de planning.  Nadat wij de kinderen van school hebben gehaald is er altijd eerst tijd om zelf te kiezen wat ze gaan doen. Sommige kinderen vinden het heerlijk om even op  de bank te ploffen en lekker een Donald Duck pocket te lezen. Andere kinderen  pakken zo snel mogelijk een bal en gaan lekker buiten voetballen. Daarna eten wij lekker fruit om daarna  is het tijd voor de activiteiten!

Vandaag gingen de kinderen onder andere vissen vangen…. Wij hebben geen sloot in de buurt maar vandaag kregen we het toch voor elkaar om iets aan de haak te slaan! In het midden van het veld was onze “vijver”. met allemaal hoedjes erin. De kinderen kregen om de beurt de kans om een vis te vangen met een stok en deze naar de overkant te brengen zonder dat de vis ontsnapt!. Dit was nog best moeilijk maar met een beetje aanmoediging ging  het  hartstikke goed!

 

 

Dinsdag 16 mei

De zon had er vandaag niet zo zin in, maar wij gelukkig wel!  Eerst hebben wij het ijsberenspel gedaan. Er werd een grote kring gemaak en de kinderen moesten de bal naar elkaar toerollen zonder dat de ijsbeer in het midden de bal afpakte!   Na dit een paar keer te hebben gespeeld was het tijd om het volgende spel te doen met hoepels .De kinderen waren in vier groepen verdeeld en ze moesten naar de overkant komen, maar niet zomaar. Probeer dit maar eens met twee hoepels en een stok... Je staat in een hoepel, de andere hoepel ligt  achter je en sleept hem naar voren.stapt erin en herhaalt dit totdat je aan de overkant bent.. Het geduld werd nogal getest vandaag want dat ging nog niet zo makkelijk! Maar oefening baart kunst en met wat aanmoediging kom je ver! 

Ook deden wij vandaag de geluksestafette. Er werden twee teams gemaakt en er stonden per team zes blokjes klaar. Er werd gedobbeld met de dobbelsteen, als je zes gooide dan mocht je blokje zes omgooien, daarna mocht de volgende. Als je 6 gooit ren je naar de zesde blokje en leg je deze om. Gooi je een getal dat je al een keer gehad hebt, dan moet je er toch naartoe rennen en het blokje recht op te zetten. Zo bleven de kinderen wel bezig! Ook werd er nog een onderdeel toegoevoegd met rondjes draaien rond een stok en daarna proberen om de bal in het doel te schoppen. Welk team heeft geluk en als eerst al zijn blokjes om?

 

Woensdag 17 mei

In de ochtend hadden een aantal kinderen studiedag dus gingen Niels en Dafne op stap naar Ballorig in Veldhoven, er was genoeg plek in de auto’s dus mochten de kinderen ook mee haha. Er werd geklommen op de grote wiebel ladder en dat naar boven klimmen ging niet vanzelf. Gelukkig weten de kinderen elkaar goed te helpen en samen krijgen ze het voor elkaar om de bel bovenaan te rinkelen. Ook werd er gebouwd met de grote legoblokken, gechilld in de ballenbak en gegleden van de grote glijbaan. Daarna een lekker glaasje limonade en hoppa weer terug naar de Sportstuif want we hadden toch echt wel honger gekregen! Ondertussen waren alle andere kinderen ook van school gehaald en hebben we gezellig samen geluncht. In de middag hebben de kinderen met onze stagiair Géomar een tikspel gedaan en daarna was het tijd voor de hoedjesestafette. Er werden verschillende groepjes gemaakt die om de beurt met een omgekeerd hoedje met een bal erin een parcours moeten lopen. Daarna sluiten ze achteraan in de rij en moeten ze de bal doorgeven naar voren.  Wat waren de kinderen fanatiek bezig! Daar worden wij blij van!

     

Donderdag 18 mei

Vandaag was het Hemelvaartsdag en hadden wij allemaal een dagje vrij

Vrijdag 12 mei

De laatste dag van de week alweer. Het was heerlijk weer en vandaag begonnen wij ook weer in de ochtend met een studiedag. We zijn al vroeg op pad gegaan naar speeltuin de Meerpaal. Alle kinderen hadden hun lunch meegenomen en zo hebben wij ons bijna de hele dag vermaakt. Er werden diepe kuilen gegraven en kastelen gebouwd in het zand, getokkeld aan de kabelbaan, gegleden van de glijbaan en gesprongen op de grote bubble. Ondertussen hadden de overige kinderen zich ook bij ons aangesloten en hebben wij ons heerlijk vermaakt in de speeltuin. Na al dat spelen hadden we wel wat lekkers verdiend en hebben we lekker een ijsje gegeten. We zijn uiteindelijk toch maar weer teruggelopen naar de Sportstuif en hebben daar weer verder gespeeld. Een top dag en een mooie afsluiting van de week!

  

 

 

Op woensdag 31 mei beginnen wij ook weer een nieuwe reeks Peutergym, voor meer informatie kijk op Samen bij Sportstuif.  Zien wij jullie daar?



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches